Als gemeente ook aan de slag met de Global Goals

De Global Goals (ook genoemd Sustainable Development Goals of SDG’s) zijn door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgewerkt in een bundel. Daarin zijn die doelen vertaald naar het gemeentelijk niveau. Die bundel heet ‘de Global Goals in het gemeentelijk beleid’.

Bundel Global Goals in het gemeentelijk beleid

Global Goals

Wil je aan de slag met SDG’s (GlobalGoals)? Heb je vragen hoe jouw gemeente enthousiast te krijgen voor de SDG’s?

Veel gemeenten hebben de SDG’s al omarmt, maar wat kun je er in de praktijk aan doen? Zijn er goede voorbeelden? Wie kan je verder helpen? We verzamelen voorbeelden, zodat andere SDG-gemeenten of groepen daar hun voordeel mee kunnen doen.

Mail ons

Voorbeelden

Het allerbeste spreken echter concrete voorbeelden van gemeenten. Daarom wil FairFryslân, hier, met uw hulp, voorbeelden plaatsen van Global Goals die gerealiseerd zijn (of worden) door gemeenten. Laat zien wat uw gemeente doet en help daarmee andere gemeenten!

Inspiratie

Zo kan genoemd worden dat in de gemeente Schiermonnikoog een aantal watertappunten zijn geplaatst. Dankzij die watertappunten kunnen de vele bezoekers van het mooie en toeristische eiland, hun waterflesjes navullen. Dat zorgt voor minder plastic flesjes op het eiland, minder transport en minder vervuiling in de natuur.

Mail je voorbeeld van een Global Goal project en inspireer andere gemeenten.